May 2021 IVOA Virtual Interop Meeting Schedule

All times are UTC -- check your local times https://www.worldtimebuddy.com/

Meeting registration, participant list, call for contributions etc are at https://indico.ict.inaf.it/event/1441/.

List of contributed Abstracts - https://wiki.ivoa.net/twiki/bin/view/IVOA/InterOpMay2021Abstracts

Gather.town link — https://gather.town/app/PuCDQczUl8pfyXH3/ObAS

Interop Helpdesk email alias — interop_helpdesk@ivoa.net

** Zoom links will be published below each day a few hours before the first session starts

Feedback

We welcome feedback about the meeting, please leave your comments here.

Recorded Sessions

Recordings for the sessions will be uploaded to the CANFAR VOSpace service as soon as possible after the session: https://www.canfar.net/storage/list/pdowler/ivoa/virtual2021a

Or, for the brave, this is vos://cadc.nrc.ca~vault/pdowler/ivoa/virtual2021a

Programme

Session Time (UTC) Elapse time Session Notes
Monday May 24, 2021
ZOOM LINK for Monday: sessions complete
Intro1 20:30 UTC 60 min Newcomers Intro - IVOA Basics (https://hendhd.github.io/ivoa_newcomers/) Henrik Heinl/Dave Morris
  21:30 Break - 30 min
Intro2 22:00 60 min

Newcomers Intro - IVOA Examples

Henrik Heinl/Dave Morris
  23:00 End of Session
 
Tuesday May 25, 2021
ZOOM LINK for Tuesday: session complete
1 05:00 UTC 10 min Welcome & Logistics Janet Evans
05:10 20 min State of the IVOA (pdf) Chenzhou Cui
05:30 10 min State of the CSP (pdf) Bruno Merín
05:40 20 min State of the TCG (pdf) Patrick Dowler
  06:00 Break - 10 min
2 06:10 50 min Charge to WGs/IGs WG/IG Chairs
  07:00 Break - 6.5 hours  
3 13:30 60 min Theory/GWS Workshop Gerard Lemson/Giuliano Taffoni
  14:30 Break - 30 min
4 15:00 60 min Discussion: IVOA/Astropy/Astroquery/PyVO Collaboration Bruno Merín/Tom Donaldson
  16:00 Break - 4.5 hours
5 20:30 60 min Applications Tom Donaldson/Raffaele D'Abrusco
  21:30 Break - 30 min
6 22:00 60 min Radio IG Mark Lacy/Francois Bonnarel
  23:00 End of Session
 
Wednesday May 26, 2021
ZOOM LINK for Wednesday: session complete
7 5:00 60 min Semantics Markus Demleitner/Carlo Maria Zwoelf
  6:00 Break - 30 min
8 6:30 60 min Edu IG Chenzhou Cui/Henrik Heinl
  7:30 Break - 6.0 hours
9 13:30 60 min Theory/GWS Workshop Gerard Lemson/Giuliano Taffoni
  14:30 Break - 30 min
10 15:00 60 min DMWorkshop Laurent Michel/Jesus Salgado
  16:00 Break - 4.5 hours
11 20:30 60 min DAL Marco Molinaro/James Dempsey
  21:30 Break - 30 min
12 22:00 60 min DCP Andre Schaaff/Tim Jenness
  23:00 End of Session  
 
Thursday May 27 2021
ZOOM LINK for Thursday: session complete
13 05:00 60 min Apps/DAL Tom Donaldson/Raffaele D'Abrusco
  06:00 Break - 30 min
14 06:30 60 min DAL/DM Marco Molinaro/Laurent Michel
  07:30 Break - 6.0 hours
15 13:30 60 min Theory/GWS Workshop Gerard Lemson/Giuliano Taffoni
  14:30 Break - 30 min
16 15:00 60 min DMWorkshop Laurent Michel/Jesus Salgado
  16:00 Break - 4.5 hours
17 20:30 60 min SSIG Baptiste Cecconi/Steve Joy
  21:30 Break - 30 min
18 22:00 60 min Ops Mark Taylor/Steve Groom
  23:00 End of Session
 
Friday May 28 2021
ZOOM LINK for Friday: session complete
19 05:00 60 min DAL/Radio Marco Molinaro/James Dempsey
  06:00 Break - 30 min
20 06:30 60 min GWS Giuliano Taffoni/Christine Banek
  07:30 Break - 6.0 hours
21 13:30 60 min Registry Theresa Dower/Pierre Le Sidaner
  14:30 Break - 30 mins
22 15:00 60 min DMWorkshop Laurent Michel/Jesus Salgado
  16:00 Break - 4.5 hours
23 20:30 60 min Ops/DAL Mark Taylor/Marco Molinaro
  21:30 Break - 10 min
24 21:40 45 min WGs and IGs Closing Summary WG & IG Chairs
    5 min TCG Closing Summary Patrick Dowler/Janet Evans
    15 min Exec Closing Summary (pdf) Chenzhou Cui
  22:45 End of Session
 

Next Few weeks - Follow-on sessions

See individual pages for connection details
         
Note: there are several sessions that will be scheduled over the next few weeks. Details will be posted here. Notifications wll be sent via email. Post interop meetings are in the early stages of planning.
Post Interop Virtual Meetings
         

* We welcome feedback about the meeting, please leave your comments here.

Topic attachments
ISorted ascending Attachment Action Size Date Who Comment
PDFpdf 20210524-CSP_status_v1.0.pdf manage 3970.4 K 2021-05-25 - 05:53 BrunoMerin  
PDFpdf Virtual-May2021-TCG-open.pdf manage 564.3 K 2021-05-25 - 06:05 PatrickDowler  
PDFpdf Welcome_May2021.pdf manage 4088.2 K 2021-05-24 - 23:26 JanetEvans  
PDFpdf exec-closing-20210525.pdf manage 1152.9 K 2021-05-29 - 10:02 ChenzhouCui Exec closing summary
PDFpdf state-of-ivoa-20210524.pdf manage 5621.3 K 2021-05-25 - 08:07 ChenzhouCui State of the IVOA
PDFpdf state-of-ivoa-updated.pdf manage 5797.9 K 2021-05-26 - 00:37 ChenzhouCui State of the IVOA
Topic revision: r52 - 2021-05-30 - MarkCresitelloDittmar
 
This site is powered by the TWiki collaboration platformCopyright © 2008-2021 by the contributing authors. All material on this collaboration platform is the property of the contributing authors.
Ideas, requests, problems regarding TWiki? Send feedback