IVOA Northern Fall Interop - Nov 02-04 UTC

All times are UTC -- check your local times https://www.worldtimebuddy.com/

Meeting registration, participant list, are at https://indico.ict.inaf.it/e/ivoa/interop-nov-2021

Gather.town link — https://gather.town/app/swzCqILQaR7XLSH2/ADASS%20XXXI

Interop Helpdesk email alias — interop_helpdesk@ivoa.net

* Zoom links will be published below each day a few hours before the first session starts*

Feedback

We welcome feedback about the meeting, please leave your comments here.

Recorded Sessions

Recordings for the sessions will be uploaded to the CANFAR VOSpace service as soon as possible after the session: https://www.canfar.net/storage/list/pdowler/ivoa/virtual2021b

Or, for the brave, this is vos://cadc.nrc.ca~vault/pdowler/ivoa/virtual2021b


Programme

Session Time (UTC) Elapse time Session Notes
Monday Nov 01, 2021
ZOOM LINK for Monday: session concluded
 
Intro1 20:30 UTC 60 min Newcomers Intro - IVOA 'How To' (https://hendhd.github.io/ivoa_newcomers/) Hendrik Heinl/Dave Morris
  21:30 Break - 30 min
Intro2 22:00 60 min

Newcomers Intro - IVOA Examples

Hendrik Heinl/Dave Morris
  23:00 End of Session
     
Session Time (UTC) Elapse time Session Notes
Tuesday Nov 02 2021 @ 06:00 UTC
ZOOM LINK for Tuesday: session concluded
1 06:00 UTC 10 min Welcome and Logistics Marco Molinaro
    20 min State of the IVOA Bruce Berriman
    10 min Committee on Science Priorities (CSP) report Ada Nebot
    20 min State of the Technical Coordination Group (TCG) Janet Evans
  07:00 UTC Break - 10 min    
2   50 min Charge to WG/IGs WG/IG Chairs
  08:00 Break - 5.5 hours
 
3 13:30 60 min DAL/SSIG James Dempsey/Gregory Mantelet
  14:30 Break - 30 min
4 15:00 60 min DM Laurent Michel/Jesus Salgado
  16:00 Poster Session - Next 60 min in gather.town - Overall Break - 4.5 hours
     
5 20:30 60 min CSP Ada Nebot
  21:30 Break - 30 min
6 22:00 60 min Applications 1 Tom Donaldson/Adrian Damian
  23:00 End of Session
 
Wednesday Nov 03 2021 @ 05:00 UTC
ZOOM LINK for Wednesday: session concluded
7 05:00 60 min GWS Giuliano Taffoni/Christine Banek
  06:00 Break - 30 min
8 06:30 60 min Ops Mark Taylor/Steve Groom
  07:30 Break - 6.0 hours
 
9 13:30 60 min Radio Mark Lacy/Francois Bonnarel
  14:30 Break - 30 min
10 15:00 60 min Semantics Markus Demleitner/Carlo Maria Zwoelf
  16:00 Poster Session - Next 60 min in gather.town - Overall Break - 4.5 hours
  16:30 Registry gather.town workshop Theresa Dower/Pierre Le Sidaner
(Notes)
 
11 20:30 60 min DAL 2 James Dempsey/Gregory Mantelet
  21:30 Break - 30 min
12 22:00 60 min KD Raffaele D'Abrusco
  23:00 End of Session  
 
Thursday Nov 04 2021 @ 05:00 UTC
ZOOM LINK for Thursday: click here
13 05:00 60 min GWS Giuliano Taffoni/Christine Banek
  06:00 Break - 30 min
14 06:30 60 min Applications 2 Tom Donaldson/Adrian Damian
  07:30 Break - 6.0 hours
 
15 13:30 60 min DM Laurent Michel/Jesus Salgado
  14:30 Break - 30 min
16 15:00 60 min Applications 3 Tom Donaldson/Adrian Damian
  16:00 Poster Session - Next 60 min in gather.town - Overall Break - 4.5 hours
  16:00 30 min ExecutionPlanner splinter GatherTown Dave Morris
New 16:30 60 min CSP Panel Discussion Ada Nebot
  17:30 30 min RucioVOSpace splinter GatherTown  
 
17 20:30 60 min Theory Gerard Lemson/Simon O'Toole
  21:30 Break - 30 min
18 22:00 45 min WG/IG Closing Summaries WG/IG Chairs
      TCG Closing Summary Janet Evans
  15 min https://wiki.ivoa.net/internal/IVOA/InterOpNov2021/Closing_Address__IVOA_November_2021.pdf Bruce Berriman
  23:00 End of Session
 

Next Few weeks - Follow-on sessions

See individual pages for connection details
 
2021-11-09 15:00 UTC 60 mins PyVO Coordination Meeting Notes (copied from expiring Etherpad link) Applications, All
         
Note: there are several sessions that will be scheduled over the next few weeks. Details will be posted here. Notifications wll be sent via email. Post interop meetings are in the early stages of planning.
Post Interop Virtual Meetings
xxx xx:00 UTC xx mins xxLinkxx WG/IG xx
         
         
         

Recorded Sessions

Recordings for the sessions will be uploaded to the CANFAR VOSpace service.

For the adventurous: vos://cadc.nrc.ca~vault/pdowler/ivoa/virtual2021b

Or simply use the CANFAR Storage UI to download with your browser.

Feedback

We welcome feedback about the meeting, please leave your comments here.

Topic attachments
I Attachment Action Size Date Who Comment
PDFpdf 20211102-CSP-status.pdf manage 385.5 K 2021-11-02 - 08:21 AdaNebot  
PDFpdf Closing_Address__IVOA_November_2021.pdf manage 904.4 K 2021-11-04 - 05:05 BruceBerriman Closing Address November 2021
PDFpdf State_of_the_IVOA_November_2021.pdf manage 13912.7 K 2021-11-01 - 22:29 BruceBerriman State of the IVOA Nov 2021
PDFpdf Virtual-Nov2021-TCG-close.pdf manage 2795.3 K 2021-11-04 - 17:51 JanetEvans  
PDFpdf Virtual-Nov2021-TCG-open.pdf manage 3355.5 K 2021-11-01 - 20:29 JanetEvans  
PDFpdf vademecum.pdf manage 79.7 K 2021-11-01 - 20:13 MarcoMolinaro  
Topic revision: r41 - 2021-11-15 - TheresaDower
 
This site is powered by the TWiki collaboration platformCopyright © 2008-2021 by the contributing authors. All material on this collaboration platform is the property of the contributing authors.
Ideas, requests, problems regarding TWiki? Send feedback